Open dag Windturbine Coöperwiek in Neer

Op zaterdag 20 april is de Windturbine Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Neer van 10 – 13 uur geopend voor bezoekers.

Wat kunt u verwachten?

Bij de windturbine zijn molengidsen aanwezig die u een volledige uitleg kunnen geven over de werking van de molen. U kunt de binnenkant van de molen bekijken en de uitleg krijgen over de techniek.Tevens zijn er gecertificeerde molenaars aanwezig die een kleine demonstratie kunnen geven over het beklimmen van de molen. Beklimmen geschiedt alleen door gecertificeerde molenaars en leden van de coöperatie.

Coöperatie Zuidenwind

Wij zijn een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt bijna 800 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland. Het hoofddoel van de coöperatie is: promoten duurzame energiebronnen zoals windmolens en beperken energieverbruik. Dat doen we samen met de lokale bevolking. De rendementen van onze molens vloeien naar de lokale gemeenschap en de leden van de coöperatie. Graag vertellen we u daar meer over.

Locatie

Boerderijweg 6, Neer. Rechts van de boerderij staat de poort open en hier kunt u eenvoudig inrijden/fietsen/lopen. Parkeren kan bij de molen. Ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.