Gemeente Nederweert en Zuidenwind ondersteunen het verduurzamen van verenigingsgebouwen

Gemeente Nederweert en de lokale energiecoöperatie Zuidenwind slaan de duurzame handen ineen. Het doel van de samenwerking is om verenigingen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun verenigingsgebouw.

Ondersteuning
De ondersteuning is bedoeld voor het plaatsen van zonnepanelen op verenigingsgebouwen. Als een gebouw al is voorzien van zonnepanelen of plaatsing is niet realiseerbaar, dan worden maatwerk mogelijkheden voor een volgende stap in verduurzaming bekeken. Coöperatie Zuidenwind sponsort met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2023 t/m 31-12-2024, onder voorwaarden, een deel van de duurzame investering. Zuidenwind deelt naast hun kennis een gedeelte van de opbrengst van de windmolens met de Nederweerter gemeenschap. De gemeente Nederweert biedt een subsidieregeling aan. De regeling is geopend en geïnteresseerde verenigingen met een eigen verenigingsgebouw kunnen zich melden via het aanmeldformulier.

Duurzame stappen zetten
Wethouders Carla Dieteren en Boris Meessen: ’’Gemeente Nederweert wil een steentje bijdragen in het verduurzamen van verenigingsgebouwen. Zo helpen wij Nederweerter verenigingen om vitaal te blijven.’’

Bestuurslid Piet Sanders van coöperatie Zuidenwind reageert verheugd: ‘’Wij gaan samen voor het sneller verduurzamen van verenigingsgebouwen in Nederweert. Door onze ondersteuning en sponsoring zorgen we voor financiële lucht bij de Nederweerter verenigingen.’’