De jeugd heeft de toekomst

Vorig jaar september was het een drukte van belang bij de Coöperwiek. Kinderen uit groep 7 en 8 van Kindcentrum Puur Sang waren te gast bij onze windturbine in Neer. Het initiatief voor hun bezoek kwam van John van Seggelen, die de technieklessen op deze school verzorgt. Als onderdeel van het thema ‘Gigagroen’ kregen de kinderen praktijklessen over winDankjewel van Puur Sangd-, water- en zonne-energie. Het bezoek aan een echte windturbine, paste perfect bij dit thema. Het werd een hele leuke excursie. De molenaars ontvingen op 16 september 2022 maar liefst 90 kinderen. 

Kort na dit bezoek ontvingen we een e-mail van John van Seggelen. Hij wilde graag een educatief bouwpakket van SAM Labs aanschaffen. Hiermee kunnen kinderen innovatieve ideeën ontwikkelen om duurzaamheid vorm te geven. Hij vroeg hiervoor een bijdrage van Zuidenwind. 

Het bestuur was positief en besloot hem hierin tegemoet te komen. Hoe mooi is het kinderen te betrekken bij een duurzame toekomst door middel van boeiend lesmateriaal. 

Op 2 oktober 2023 bezocht bestuurslid Thea Jedeloo de school om de SAM Lab bouwdoos persoonlijk te overhandigen aan docent John van Seggelen. Thea werd hiervoor uitgebreid in het zonnetje gezet en ontving een mooie grote kaart als dank. De kaart heeft inmiddels een mooie plek in het Zuidenwind kantoor in Nederweert gekregen.