Open Energiedag 16 september 2023: kom kijken in Neer en Heibloem

Dit jaar vindt voor de derde keer de Open Energiedag plaats. Op zaterdag 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Op ruim 60 locaties zetten energieprojecten de deuren open.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.

Zuidenwind doet ook mee en opent haar windturbine De Coöperwiek voor belangstellenden.

Het adres is Boerderijweg 6, Neer, bezoektijd van 10.00 tot 13.00 uur.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de turbine en de aanwezige molenaars leggen graag uit hoe de turbine werkt. Ze vertellen over de opwekking van duurzame energie en geven uitleg over de coöperatieve wijze van werken. De molens van Zuidenwind zijn eigendom van burgers en de opbrengst komt ten goede aan de omgeving.

Bovendien is er een VR-bril beschikbaar, waarmee men virtueel een beklimming van de molen kan ervaren, in de gondel kan rondkijken en waarmee men ook kan genieten van het uitzicht vanaf de gondel.

We nodigen belangstellenden daarnaast uit ook een kijkje te gaan nemen bij het voedselbos van Zuidenwind, dat even verderop ligt, naast onze turbines van Windpark Heibloem (tegenover Staldijk nr. 1 Heibloem).
Zuidenwind verwelkomt bezoekers met een kleine consumptie.

We zetten verder een wandel- en fietsroute uit langs de vijf molens van Zuidenwind, de molens van Egchelse Heide en de molens van windpark de Kookepan. Klik hier voor de route.

Doe met ons mee, kijk eens wat het oplevert!