Zuidenwind ontvangt winnaars duurzame LEGO-ontwerpen bij windturbine

 

Afgelopen zaterdag bezochten de winnaars van de LEGO-bouwwedstrijd “Blökske Um” op uitnodiging van coöperatie Zuidenwind “De Cooperwiek” aan de Boerderijweg in Neer. In een vrolijke drukte en met prachtig weer namen de winnaars samen met hun gezinnen een kijkje in een echte windturbine. 

Zuidenwind organiseerde speciaal voor de winnaars met duurzame ontwerpen, een bonte mix van educatie, spel en iets lekkers voor jong en oud. Haar molenaars gaven antwoord op nieuwsgierige vragen over windenergie. Met een VR-bril konden de bezoekers virtueel een kijkje nemen door de hele windturbine en van bovenop de turbine genieten van het prachtige uitzicht over de wijde omgeving.

Met veel fantasie knutselden de deelnemers daarna hun eigen windmolen van fruit op een pannenkoek, die met een beker ranja snel weer van de borden verdween. Een geslaagde zaterdagochtend.

Bent u ook geïnteresseerd in een bezoek aan de Coöperwiek? Dat kan op elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur aan de Boerderijweg 6 in Neer. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor actuele informatie hierover op de website van Zuidenwind: www.zuidenwind.org