Zuidenwind beloont duurzame LEGO ontwerpen

Afgelopen zaterdag was het een vrolijke drukte in de Pinnenhof. De organisatie van de succesvolle LEGO-bouwwedstrijd “Blökske Um” reikte prijzen uit voor de winnende ontwerpen. Coöperatie Zuidenwind beloonde LEGO-ontwerpen waarin het thema duurzaamheid was verwerkt. Maar liefst tien bouwers vielen in de prijzen.

Windturbines waren in drie bouwwerken te zien. Maar ook zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto, een sedum-dak en regenwateropvang zijn in de LEGO-ontwerpen te zien. Fantastisch hoe duurzaamheid bij de jonge generatie leeft! Dit sluit aan bij de motivatie van veel leden van coöperatie Zuidenwind: een leefbare aarde achterlaten voor de volgende generaties. Daar is het opwekken van groene stroom door windenergie een onlosmakelijk onderdeel van. Mooi hoe dit door de jonge generaties als vanzelfsprekend wordt opgepakt en verwerkt in de LEGO-bouwwerken van “Blökske Um”.

De tien prijswinnaars krijgen van Zuidenwind naast een oorkonde een rondleiding met uitleg in een echte windturbine.

Foto’s: Anne op ’t Roodt