Wij wensen u een goed 2023

Begint u eens met een bezoek aan onze website. Daar vindt u uitgebreide informatie over windenergie en over onze activiteiten.

Actuele productie turbines nu te volgen op de website
Tot nu toe publiceerden wij de productie van onze turbines maandelijks achteraf. U kunt nu zien hoe hard het waait in Heibloem en Ospeldijk en wat de turbines op het ogenblik dat u kijkt produceren. Elke 8 seconden worden de cijfers en de grafiek ververst. Mede dankzij Ed Jedeloo, onze webmaster, is deze informatie die voor de onderhoudsgroep nodig is, nu ook op de website zichtbaar.
Wilt u een kijkje nemen, klik dan hier.

 

Omgevingsfondsen
Een deel van de financiële opbrengsten van de turbines storten wij in de omgevingsfondsen Ospeldijk en Heibloem. Een overzicht van de toegekende aanvragen van de omgevingsfondsen is nu te vinden op de website. In Heibloem kregen inmiddels zeven projecten een positieve beoordeling van de Adviescommissie, in Ospeldijk waren dat er zelfs negen. Er liggen nog een enkele nieuwe aanvragen te wachten op een beoordeling door de Adviescommissies.
De fondsen hebben nog voldoende ruimte om projecten te ondersteunen. Door de goede opbrengsten van vorig jaar konden we de bijdrage aan de omgevingsfondsen verdubbelen en in 2023 komt daar de jaarlijkse bijdrage nog bovenop.

Een overzicht van de toegekende aanvragen vindt u onder het kopje ‘profijt omgeving’. Klik hier voor het overzicht.
(U kunt het overzicht vergroten door op het maximeerteken    te klikken.)

Onze eerste positieve bijdragen aan een goed 2023 
Veel plezier met het bekijken ervan!