De laatste bezoekers in 2022

Tot nu toe vonden elk jaar in oktober de laatste excursies naar De Coöperwiek plaats. Dit jaar hebben we een uitzondering gemaakt voor het Summa College uit Eindhoven. Twee groepen studenten elektrotechniek wilden graag na afloop van hun module ‘Duurzame Energie’ een windmolen van dichtbij bekijken.

Op 30 november 2022 werd de eerste groep van 15 studenten, waaronder één vrouw, ontvangen door Eric Visschers en Lei Veugelers. André Vollenberg en ondergetekende namen de tweede groep op 7 december 2022 voor hun rekening. Het was een fraai gezicht, toen er 10 bedrijfsbusjes van allerlei bedrijven uit de regio Eindhoven kwamen aanrijden. Alle studenten werken al vier dagen per week bij een als elektricien bij een bedrijf en gaan in het kader van de BBL nog één dag naar school. Het was een zeer gedisciplineerde en leergierige groep vol met interessante vragen. Het zou me niet verbazen, als er uit beide groepen straks leerlingen hun werk in de duurzame industrie gaan vinden. Allen zagen het grote belang van de huidige energietransitie in. Ook hun docent, Dick Bakker, was onder de indruk van de gecompliceerdheid van een windmolen. Hij komt graag terug met nieuwe groepen studenten.

Swalmen, 7 december 2022 / Jo Kunnen

Foto’s van Dick Bakker