Zuidenwind’s Burgerbus Heibloem bij “Nederland is Vol” met Jeroen Pauw op NPO1

Aanstaande zondag, 9 oktober om 22.20 uur, zendt de NPO1 “Nederland is Vol” uit waarin ook de Burgerbus Heibloem voorbijkomt.
Het programma onderzoekt of Nederland op verschillende vlakken de grenzen aan groei heeft bereikt. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw.

Te gast is Yvet Verhoeven, voorzitter van HELD (Heibloem Energiek Leefbaar Duurzaam). Op het eind van het programma krijgt ze de gelegenheid te vertellen over de Burgerbus. Deze door Zuidenwind gefinancierde elektrische bus rijdt sinds kort voor de inwoners van Heibloem.

Een pool vrijwillige chauffeurs brengt inwoners van Heibloem voor een klein bedrag naar de gewenste bestemming. De bus is een duurzame vervoers-oplossing voor deze kern, die met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar is. Het is mooi dat het project van zelfhulp nu landelijk de aandacht krijgt.

Kijk dus aanstaande zondag om 22.20 uur naar NPO1!