Open Energiedag op 17 september: kom kijken bij Burgerwindcoöperatie Zuidenwind

Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Altijd al eens een windmolen van binnen willen bekijken of een zonnepark willen aanraken? Kom kijken hoe Nederland met zonne- en windenergie en duurzame warmte sneller zonder Russisch gas kan.

Met duurzame energie werken we aan schone en betaalbare energie voor iedereen. Vorig jaar openden bijna vijftig duurzame energieprojecten tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om mensen kennis te laten maken met hun project. Dit jaar kun je opnieuw zelf ervaren hoe de energietransitie werkt. Ook Zuidenwind doet mee. Je bent van harte welkom bij de Coöperwiek, onze windmolen in Neer.

Over Zuidenwind
Onze coöperatie is eigenaar van vijf burgerwindmolens: de middelste molen van windpark Neer, de twee molens van Windpark Heibloem en twee windmolens van Windpark Ospeldijk. De bouw van deze molens is opvallend vlot verlopen omdat ze zijn gerealiseerd volgens de ‘Zuidenwind-methode’. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de omgeving vanaf het allereerste begin nauw wordt betrokken bij de plannen. 

Praktische informatie
Aanstaande zaterdag ben je tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij De Coöperwiek. Er zijn molenaars aanwezig om je te ontvangen en je kunt een kijkje nemen in de molen. Je vindt de toegangsweg aan de Boerderijweg ter hoogte van nummer 6. De poort staat voor je open. Ons prachtige voedselbos ligt een klein stukje verderop naast windpark Heibloem. Dat is zeker ook een bezoekje waard.

Over de Open Energiedag
Meer informatie over de Open Energiedag is te vinden op www.openenergiedag.nl.Het  is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf brancheorganisaties: NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl.