Open Energiedag, ook bij de Coöperwiek!

 

Op zaterdag 17 september 2022 was het Open Energiedag in Nederland. De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Tijdens deze dag laten  producenten van duurzame energie zien hoe zij duurzame energie ontwikkelen en produceren. Meer informatie over de Open Energiedag is te vinden op  www.openenergiedag.nl.

Zuidenwind deed mee door op deze dag de Coöperwiek open te stellen tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Een tiental gasten kwam op bezoek. De externe berichtgeving leidde tot wat verwarring, waardoor gasten dachten, dat zij de molen konden beklimmen. Dat is bij Zuidenwind echter niet meer mogelijk. Overigens was iedereen toch enthousiast over het bezoek aan de Coöperwiek. Want waar en wanneer kun je in Nederland een windmolen van binnen bekijken?

Vijf beklimmingen!

Het weer en met name een harde wind dreigde aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk was het toch verantwoord om op deze dag vijf leden van Zuidenwind een onvergetelijke klimtocht naar de gondel te laten maken. Natuurlijk onder de vakkundige leiding van twee gecertificeerde molenaars, Alex Janssen en Will Theelen. Ondergetekende hield beneden de wacht.

Prachtig toch! Pas na alle beklimmingen viel er regen.

De familie Zanders uit Venray (vader, moeder, twee dochters en een zoon) waren na afloop laaiend enthousiast over deze unieke ervaring. “Fantastisch om dit mee te mogen maken!”, zei moeder Marielle. Het waren overigens de laatste bezoekers aan de gondel. Vanwege de veiligheid heeft het bestuur van Zuidenwind besloten, geen beklimmingen meer in te plannen.

Jarno en Daphne Zanders genieten van het prachtige uitzicht!