Positief nieuws over windenergie

In de uitzending van a.s. maandag besteedt het tv-programma Pointer aandacht aan de positieve kanten van windenergie. Er werd daarvoor een bezoek gebracht aan de Windparken Ospeldijk en Heibloem. Aan het woord komen o.a. bestuurslid Andres Bauer en omwonenden van de windparken.

Op de website van Pointer (klik hier voor de link) is tevens een interview met Andres te lezen. Daarin vertelt hij over onze Zuidenwind-methode. Hoe we al op een vroeg moment de bewoners in de buurt van een nieuw windpark betrekken bij onze plannen en welk positief effect dit heeft.

Pointer is uitgezonden op maandag 31 mei a.s. om 22.20 uur op NPO 2. Wilt u de uitzending terugkijken, klik dan hier.

Windpark Ospeldijk binnenkort aangesloten op het net

De bouw van de vier turbines van Windpark Ospeldijk verloopt voorspoedig. De turbines staan rechtop en wachten om te worden aangesloten op het net. Naar verwachting wordt over ca. twee weken de eerste stroom geleverd. Vervolgens begint het proefdraaien. We gaan ervan uit dat dit goed verloopt, zodat ze in de tweede helft van juni volop stroom kunnen gaan produceren.
De vier Nordex-turbines wekken samen stroom op voor ca. 16.000 huishoudens.