Zondag 13 december.

Zondag gaan een paar mensen verder met planten. Weersverwachting is voor de eerste uren zonnig.

Het terrein blijkt een  slechte afwatering te hebben, vooral aan weerszijden van het hek bij het inkoopstation. Een Mispel die daar gisteren geplant is staat helemaal te soppen. We graven er een ruime kring omheen en vervolgens breken we de vaste laag die zich over een groot deel van het veld uitstrekt, op ongeveer 25 cm diepte.

Buiten de kring om deze boom, nu een kleine meter, is het nog drijfnat, staan er plassen.

Zo ook rondom de bijenboom, aan de andere kant van het hek. We hebben met een grondboor een aantal gaten gemaakt maar dat is haast niet te doen, zulk zwaar werk en het lijkt ook niet zoveel effect te hebben tot nu toe. Dit zou mechanisch gedaan moeten worden.

19 december

De bijenboom moet “gered” worden, die nog flink in het water staat: In een ruime kring eromheen wordt de vaste laag gebroken.

Woensdag 16 december gaan 2 dames er nog een keer heen: wildbescherming plaatsen, karton met houtsnippers aanbrengen. Houtsnippers aanbrengen tussen de bessen in de rij op veld B.

23 december

Er is nog een aantal fruitbomen na geleverd, deze zijn vandaag geplant. Verder hebben deze mannen wat sleuven gegraven om te proberen het terrein droger te krijgen.