Zuidenwind wenst u fijne feestdagen

CORONA VOLENTE

Beste leden van Zuidenwind,

De uitdrukking ‘Deo volente’ (zo God het wil) werd recentelijk in De Volkskrant omgebouwd tot ‘corona volente’. Het geeft aan hoe onze maatschappij momenteel functioneert. Volledig onderhevig aan de wil van het virus, dat zich nu ook nog heeft getransformeerd tot een nog snellere besmetter. Begonnen op 14 maart (onze voorjaars ALV) en naar verwachting voortdurend tot een groot gedeelte van 2021.

In deze kerstboodschap wil ik het liever niet over de gevolgen hebben. Iedereen heeft er op de een of andere manier en vaak negatief mee te maken gehad, in die zin dat een normale vergadering, een speciale verjaardag of een jubileum niet door kon gaan. En laten we de mensen niet vergeten die afscheid moesten nemen van een dierbaar familielid of goede vriend(in).

Ondanks dat ging en gaat het leven wel door en is er gelukkig zicht op een oplossing middels vaccinatie. Onze coöperatie Zuidenwind realiseerde, zoals bekend, twee windturbines in Heibloem en legde de fundamenten voor de volgende twee in Ospeldijk. Naast veel andere activiteiten werd nog net voor de kerst het voedselbos bij de nieuwe turbines aangeplant.

Maken we dan toch een voorzichtige doorkijk naar 2021, dan is dat opnieuw een uitdagend jaar met de bouw en het in bedrijf stellen van de volgende twee turbines en de viering, hopelijk in een grote tent, van het 10-jarig bestaan van onze mooie coöperatie. Een periode waarvan, in de laatste 5 jaar,  5 windturbines werden gerealiseerd. We mogen daar best trots op zijn. Hoe dan ook, 2021 wordt een jaar om naar uit te kijken.

Tot slot spreek ik de hoop uit dat u, ondanks alle beperkingen, toch een rustig en gezellig kerstfeest kunt vieren en positief, met goede moed en veel vertrouwen aan 2021 kunt beginnen. Het Bestuur van Zuidenwind wenst u dan ook mooie dagen toe met de beste wensen voor uzelf en uw familie.

John Schoonbroodt

Voorzitter Coöperatie Zuidenwind