Het was een zeer geslaagde Open Dag!

Ongeveer 700 leden en genodigden hebben op zaterdag 7 maart 2020 de Open Dag op het bouwterrein van het Windpark Heibloem bezocht.

Ter plekke werd door vertegenwoordigers van Zuidenwind en Nordex deskundige uitleg gegeven over het inkoopstation, de fundering, de wieken, de torendelen en de gondel. Alle gasten waren zeer onder de indruk van de grootte van alle onderdelen voor de twee Nordex 149 windturbines, die hier gaan verrijzen. In de maand februari 2020 zijn deze onderdelen naar de bouwlocatie aan de Staldijk in Heibloem gebracht.

Vanaf maandag 9 maart 2020 start de opbouw van beide turbines. Om veiligheidsredenen is het bouwterrein vanaf nu dan ook verboden gebied voor iedereen.

Met dank aan de vele vrijwilligers van Zuidenwind verliep de Open Dag perfect. Het weer werkte vandaag uitstekend mee en de gratis koffie en lekkere wafels werden door onze gasten ook zeer gewaardeerd.

Volgens planning draaien over een dikke maand beide molens!