NIEUWSUUR op bezoek bij de Coöperwiek!

NIEUWSUUR op bezoek bij de Coöperwiek!

Op donderdag 1 augustus 2019 heeft het TV-programma Nieuwsuur opnames gemaakt bij onze windmolen in Neer. Mits er geen dringende actuele zaken zijn, wordt het item op maandag 5 augustus 2019 om 22.00 uur op NPO 2 uitgezonden. Kijken dus!

Zoals bekend nemen alleen in de provincie Limburg de PVV en Forum voor Democratie deel aan het College van Gedeputeerde Staten. Wat betekent de deelname van deze klimaat-sceptische partijen voor het provinciaal klimaatbeleid? We weten het nog niet.

In het nieuwe provinciebestuur heeft Ruud Burlet van Forum voor Democratie de portefeuille duurzaamheid gekregen. Oud-statenlid namens Groen Links, Carla Brugman, zit – tegen de zin van haar partij – ook in dit extraparlementair college; zij is verantwoordelijk voor de portefeuille energiebeleid. Staan beide gedeputeerden inhoudelijk recht tegen over elkaar?

Nieuwsuur heeft besloten om hier een item aan te besteden. Afgelopen donderdag heeft het actualiteitenprogramma buiten onze aanwezigheid uitgebreid met beide gedeputeerden gesproken. Nieuwsuur heeft aan de Coöperatie Zuidenwind gevraagd of zij een deel van dit item bij de Coöperwiek zou mogen opnemen. Het bestuur heeft hiermee ingestemd in de hoop, dat onze coöperatieve doelstelling zijdelings ook aan bod komt. Het is verder natuurlijk prachtig als onze windmolen op de Nederlandse tv komt.

Namens Zuidenwind waren Albert Jansen, Jo Hobus en ondergetekende bij de opnames bij de Coöperwiek aanwezig. Hoe het item er precies uit komt te zien is natuurlijk afwachten. Beide gedeputeerden waren ter plekke in ieder geval onder de indruk van onze succesvolle aanpak.

 

Jo Kunnen, namens het bestuur