Een mooie 30 april: Loeren bij de boeren, een kijkje in de Coöperwiek

Overdonderd. Dat waren we na afloop van de 7e editie van Loeren bij de Boeren, afgelopen zondag. Loeren bij de Boeren biedt een blik achter de schermen van het moderne boerenbedrijf. Naast zeven agrarische bedrijven was ook onze windmolen onderdeel van de route. Dankzij het mooie weer, namen enkele duizenden mensen deel aan dit gezellige evenement. Een groot deel daarvan kwam bij ons langs om een kijkje te nemen in ‘De Coöperwiek’. Het was een drukte van belang en regelmatig stond er een lange wachtrij voor de molen. Onze enthousiaste vrijwilligers zorgden er echter voor dat alles op rolletjes verliep.

We kunnen ons voorstellen dat de deelnemers op de fiets last hadden van de stevige wind. Maar voor Zuidenwind was het een uitgelezen kans om de prestaties van De Coöperwiek te demonstreren. De molen draaide bijna de hele middag op maximale capaciteit en produceerde die dag bijna 30.000 kWh. De hoogste productie van de hele maand april!

Verschillende bezoekers meldden zich als lid van Zuidenwind. Ook dat is een leuk succes van deze dag: dat mensen enthousiast worden van ons verhaal en wat we doen en mee gaan doen.

Zuidenwind bood ook ruimte aan andere partijen. Zo had onze collega-coöperatie Leudal Energie een informatiestand en was ook de Vereniging Kleine Kernen Limburg aanwezig. Kleine kernen kunnen echt profiteren van de coöperatieve aanpak van duurzame energie.  http://www.vkkl.nl/nieuws/vkkl-30-april-te-gast-op-loeren-bij-de-boeren

De Rabobank, had bij haar stand twee fietsen geplaatst. De mensen maakten al trappend stroom met de fietsdynamo, die een blender aandreef.
Met de blender maakte je dan je eigen smoothie. Verfrissend bij het mooie weer.

Vereniging Groen Hart Leudal richtte zich vooral op de kleinere deelnemers. De kinderen vonden vooral de zelfbouw windmolentjes die werden uitgedeeld, erg leuk.
Jong Nederland Neer tot slot regelde de logistiek, de tenten en verzorgde de inwendige mens.
Zuidenwind dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet!

Kortom, het was een zeer geslaagde dag, waar we met een meer dan tevreden gevoel op terugkijken.