Windenergie uitgelegd – Jo Kunnen ontvangt IVN-Roermond

Geslaagde lezing en excursie voor IVN-Roermond 

  (zie ook de video van Janne Opmeer)

Op zondag 29 januari jl. verzorgde Jo Kunnen, bestuurslid van Coöperatie Zuidenwind en tevens gecertificeerd molenaar, een  boeiende lezing over windenergie in al zijn facetten in Bezoekerscentrum Leudal.

Aansluitend aan de lezing werd een bezoek gebracht aan onze windmolen “De Coöperwiek”, in Windpark Neer. Deze activiteit vond plaats als onderdeel van jaarprogramma 2017 van IVN-Roermond en werd bezocht door naar inschatting 35 geïnteresseerde personen. Hieronder waren onder andere leden van IVN-Roermond en deelnemers aan de (school)gidsenopleiding van Bezoekerscentrum Leudal. Deze laatsten moeten zich nader bekwamen in het onderwerp duurzaamheid en duurzame energie, om straks mee te werken aan het verzorgen van de lessen over duurzame energie in het kader van het educatieprogramma voor de scholen voor primair onderwijs in Leudal en omstreken. Bij dat lesprogramma duurzame energie zijn ook de molenaars van Zuidenwind betrokken.

Aangekomen bij de Coöperwiek, gaven naast Jo Kunnen, de molenaars Jos Hannen en Jo Hobus een verdere toelichting op de werking van onze molen.
Ter plekke mocht John Franssen mee omhoog in de molen. Hij had, net als Nettie Sleutels, een tripje naar de top van de molen gewonnen, welke Jo tijdens de lezing had verloot. “Ik vond het een onvergetelijke ervaring om op 98 meter hoogte bovenop de molen te mogen zijn. Met een geweldig uitzicht en inzicht in de fenomenale techniek die zo’n windmolen in zich herbergt”, aldus een enthousiaste John.

Kortom: het was een geslaagde ochtend, waarop windenergie en de coöperatieve aanpak daarvan tot enthousiaste reacties leidden. Wie weet worden er nog een aantal deelnemers lid……

 

Janne Opmeer, 30-01-2017 maakte er een video van.