Educatieproject Duurzame Energie van start bij basisscholen in Leudal

Het project is een samenwerking van de vrijwilligersorganisatie ‘Groen Hart Leudal’, coöperatie Zuidenwind en SPOLT. Ook de gemeente Leudal draagt haar steentje bij. Tijdens een feestelijke bijeenkomst tekenden de vier partijen op 21 december 2016 de intentieverklaring. Het was het startschot van het project dat vanaf 2017 leerlingen van groepen 6 t/m 8 gaat voorlichten over hoe en waarom duurzame energie wordt opgewekt. Dit gebeurt door middel van gastlessen en excursies, o.a. naar onze windmolen.

SPOLT, waarbij 15 basisscholen in de gemeente Leudal zijn aangesloten, vindt het project perfect passen binnen hun beleid op het gebied van wetenschap en techniek. Dankzij financiële bijdragen van de deelnemende partijen kan het worden gerealiseerd. Een pilot op de basisschool in Baexem in 2016 vormde de start. De inzet van een vrijwilligers is en blijft hierbij vanzelfsprekend essentieel.

Als het project aanslaat, kan het worden uitgebreid met lokale voorbeelden van energiebesparing, zoals zonne-energie, biogas enz. De gemeente Leudal zal hiervoor een bedrag van € 2.000 beschikbaar stellen. Als de leden ermee instemmen, zal Zuidenwind een bedrag van € 1.000 uit haar projectenpot bijdragen. Hiermee kunnen initiatieven op het gebied van duurzaamheid in Midden-Limburg worden gefinancierd. Bovendien zijn er nog plannen het project te introduceren bij scholen in de regio, waarmee SPOLT op het gebied van techniek-educatie samenwerkt.

Klik hier voor het volledige persbericht.