2 oktober Limburgse Molendag

Open molendag 3
De ingang van burgerwindmolen De Coöperwiek

Herfst. De Limburgse molenaars zijn er blij mee omdat het derde seizoen gepaard gaat met de meeste windontwikkeling. Goed voor de productie van windmolens.
Dit jaar de Limburgse Molendag plaats op 2 oktober. Niet alleen de “klassieke” windmolens houden deze zondag open huis, ook de molenaars van windturbine De Coöperwiek zullen tekst en uitleg geven omtrent de bouw van de molen, het opwekken van duurzame elektriciteit door middel van de wind en het hoe en waarom over de coöperatieve aanpak.
Wees welkom, zondag 2 oktober tussen 11 en 16 uur bij de middelste (3e) molen aan de Boerderijweg in Neer. Volg de toegang door de poort, rechts naast de boerderij. De molen is zowel per auto als per fiets bereikbaar.
Behalve De Coöperwiek zullen nog een 60tal andere wind- en watermolens meedoen aan de Limburgse Molendag. Voor meer informatie: klik hier.