Ideeën voor windenergie? Laat het Nederweert weten

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Nederweert hebben in april ingestemd met een aantal uitgangspunten voor het ontwikkelen van windparken. Er is door een aantal partijen al interesse getoond om te onderzoeken of windenergie haalbaar is in onze gemeente. Iedereen heeft t/m 30 september 2016 de mogelijkheid om initiatieven in te dienen.

De gemeentebesturen van Leudal, Peel en Maas, Nederweert en Weert en de Provincie Limburg hebben eerder de intentie uitgesproken om invulling te geven aan het duurzame energievraagstuk. Een vraagstuk dat geldt voor elke provincie (en gemeente) in Nederland en dat voortkomt uit het Nationaal Energieakkoord.

Zuidenwind en REScoop Limburg hebben te kennen gegeven een coöperatieve aanpak voor te staan bij de ontwikkeling van dit nieuwe windpark.

Medio juli is er een eerste bijeenkomst geweest van mensen die aan de slag willen met de coöperatieve ontwikkeling met de bedoeling om -een werkgroep windenergie op te richten. Hierbij waren 15 geïnteresseerden aanwezig, waaronder ook leden van Zuidenwind.

U kunt ook meedenken of mee-organiseren! Laat dit weten door middel van een e-mail aan secretaris@zuidenwind.org

Lees het volledige bericht op de website van de gemeente:

http://www.nederweert.nl/inwoners/actueel-in-nederweert_42953/item/ideeen-voor-windenergie-laat-het-ons-weten_65863.html