Jong en oud bij Open Dag Windmolen Coöperwiek in Neer

Op zaterdag 18 juni 2016 – tijdens de landelijke Open Winddag – was ook de windmolen vande Coöperatie Zuidenwind in Neer voor belangstellenden geopend. Alle bezoekers kregen op deze open dag uitleg over de werking van de windmolen en over het belang van windenergie. Er was voor iedereen koffie, thee, limonade, koek en snoep en voor de kinderen waren er ook nog kleine windmolentjes, die ze zelf in elkaar moesten zetten.

 

Naar boven
Een zestal bezoekers had het geluk om – onder deskundige begeleiding van de gecertificeerde molenaars van de Coöperwiek – mee naar boven te mogen klimmen. Na een inspannende klimtocht naar 98 meter hoogte kon vanaf de gondel genoten worden van een prachtig uitzicht. De jongste bezoeker, die mee naar boven mocht, was 17 jaar. De oudste bezoeker van de gondel was het 73-jarige lid van de coöperatie, Frans van den Berg. Ze vonden het allemaal een unieke belevenis.

Al met al was het ondanks het matige weer een geslaagde open dag.

Open molendag 18 juni 2016 Open molendag 2 Open molendag 3