Hoog bezoek bij de Windmolen Coöperwiek in Neer

Op woensdagavond 15 juni 2016 brachten Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, en Daan Prevoo, gedeputeerde voor energie en duurzaamheid in Provincie Limburg, een bezoek aan de windmolen van de Coöperatie Zuidenwind in Neer. Het bezoek aan de gondel van de windmolen op 98 meter hoogte was het enerverend slot van een rondtour door Limburg ter promotie van duurzame energie.

Onder begeleiding van de molenaars van Zuidenwind, die hiervoor gecertificeerd zijn, toog eerst Marjan naar boven en volgde even later Daan. Na van het fraaie uitzicht genoten te hebben, spraken beiden de hoop uit, dat Limburg over 15 jaar geheel duurzaam zou zijn. Vanaf de molen werden er nog enkele twitter-berichten verzonden, waarna beiden weer veilig naar beneden werden geloodst. Een unieke ervaring rijker!

Link naar Youtube filmpje van bovenop de windmolen: https://www.youtube.com/watch?v=4OrvxSclRgE.

 

Daan Prevoo: ”Een stukje dichter bij de duurzame hemel.”

 

minnesma en prevoo