Workshop ‘Leden werven leden’ op 9 april

Zuidenwind telt nu 156 leden. We hebben 1 prachtige windmolen. Maar we willen meer. Meer windmolens bouwen, vraagt ook om meer leden. Daarom geven we een workshop ‘Leden werven leden’ op zaterdagmiddag 9 april. Als ieder lid een paar nieuwe leden weet te werven, dan zijn we binnen de kortste keren gegroeid. Bij bestaande energiecooperaties is gebleken dat de ledenwerving het beste werkt via mond-op-mond-reclame. We willen onze huidige leden wat meer handen en voeten geven hoe dit aan te pakken in de eigen vrienden- en kennissenkring.

Wat houdt de workshop ledenwerving in?

  • Organizing en storytelling: Hoe krijg je anderen actief voor jouw organisatie? In de eerste plaats door enthousiast te zijn over Zuidenwind en onze doelen. In de tweede plaats door je in te leven in de ander. In de derde plaats door anderen echt te betrekken. Nodig mensen uit om met je mee te denken. Dan raken mensen veel meer gemotiveerd. Daarnaast willen mensen graag deel uit maken van een succesvol initiatief.
  • Open en eerlijk zijn over wind: Hoe ga je om met kritische vragen? Windenergie is een omstreden manier van opwekken: het levert heel veel energie op tegen een gunstige prijs maar sommige mensen vinden dat windmolens het landschap vervuilen. Hoe ga je om met kritische vragen en hoe word je weerbaarder in discussies?
  • Social media: hoe zet je jouw social media in voor de ledenwerving? Social media zijn niet meer weg te denken als middel om zichtbaar te zijn als organisatie. Bovendien zijn social media heel gemakkelijk in gebruik en kan iedereen namens Zuidenwind actief worden. We leggen kort uit hoe dit werkt.

 

Promopakket bij u thuis

Wilt ook in uw eigen kring leden werven? Alle leden van Zuidenwind ontvangen binnenkort een promopakket thuis wat u kunt uitdelen aan vrienden en bekenden. Door onszelf zichtbaar te maken met een poster, laten we zien dat we succesvol zijn.

  • vijf flyers A5
  • een raamposter A4
  • vijf informatiekranten A3 gevouwen
  • vijf windmolentjes voor kinderen
  • vijf zadelhoesjes voor op de fiets

 

Praktische informatie

Tijd: 14 – 17 uur inclusief pauzes.

Locatie: Roermond, Groenhuis, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond.

Programma en workshopleiders worden nader bekend gemaakt.

 

Aanmelden

Meld u nu alvast aan voor de workshop op zaterdag 9 april.

[ninja_form id=11]