Educatie project van start in april

Eén van de 7 principes van een coöperatie is zorgen voor onderwijs, vorming en informatieverstrekking. Om jongeren te leren over windenergie en coöperatief ondernemen, gaan wij een lesprogramma aanbieden op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Bij de ontwikkeling en uitvoering van dit programma wordt samengewerkt met de (school)gidsen van Groen Hart Leudal en de molenaars van Stichting St. Elisabethmolen, die opereren vanuit Bezoekerscentrum Leudal.

We starten een pilot op basisschool “De Harlekijn” in Baexem, een van de vier basisscholen van stichting “ SPOLT” in de Gemeente Leudal. De pilot bestaat uit een introductieles op school en een gecombineerde excursie naar zowel de Coöperwiek, onze windmolen, en de St. Elisabethmolen, de watermolen waarmee sinds medio 2015 stroom wordt opgewekt. De excursie wordt voorafgegaan door een presentatie over beiden molens.

De gastles, presentatie en de begeleiding van de excursie worden uitgevoerd door schoolgidsen die worden opgeleid door onze leden. Tevens worden zowel onze als de molenaars van de St. Elisabethsmolen opgeleid in het werken met groepen kinderen. Wanneer dit succesvol is, breiden we het aantal scholen uit. Meer informatie bij Janne Opmeer en John Schoonbroodt.