ZummerePower komt langs

Op 16 januari 2016 kwam een delegatie van de gemeenteraad van het Brabantse Someren op de Boerderijweg kijken naar onze coöperatieve molen. Dat was niet voor niets. Ook in Someren zijn plannen voor een coöperatief opgezet windpark. De actieve lokale energiecoöperatie ZummerePower is de initiatiefnemer. Wij wensen hen veel succes!

De kracht van coöperaties

Een coöperatie is een beproefde vorm van sociaal ondernemen. Alle leden van de coöperatie hebben dezelfde stem, en kunnen geld lenen aan de coöperatie die dit investeert in duurzame energie projecten. Zo hebben wij ook onze windmolen De Coöperwiek kunnen bouwen.

Ondernemen met de buurt

De Coöperatie Zuidenwind heeft met de opbrengsten van de windmolen snel internet meegefinancierd voor de omwonenden van windmolen De Cooperwiek. Ook zitten de omwonenden in een whatsapp-groep die in direct contact staat met de molenaars, zodat berichten gestuurd kunnen worden als de windmolen stilstaat. Dat is een win-win-situatie: de omwonenden en de leden van de cooperatie hebben beiden profijt van deze windmolen.