Op het dak van de wereld

Op 5 november gingen bestuursleden en molenaars van Zuidenwind ​​in onze Coöperwiek naar boven ​​tijdens de zogeheten ‘Take Over’ (officiële overdracht van ​de molen​). ​Onder begeleiding van personeel van Enercon werd​ informatie gegeven over werking van de windturbine en lift. Ook konden de bezoekers boven in de molen een kijkje nemen en via het luik boven op de nacelle (gondel) klimmen en genieten van het uitzicht. Dat moest wel goed gezekerd in een veiligheidsharnas.

Het is daarboven  prachtig om te zien dat aan noordwest- en zuidoostzijde de andere molens van Windpark Neer staan te draaien: al met al een hele belevenis. De winnares van de naamgevingsprijsvraag zal binnenkort ook een keer mee naar boven gaan, zij kan dan haar huis en bedrijf verderop aan de Boerderijweg van bovenaf bekijken. Maar dan moeten de molenaars wel eerst hun training hebben gevolgd voor klimmen en redden in een windturbine. Dit zal binnenkort op 8 december gebeuren bij Safe Site in Alblasserdam.

Door: Hans Tacq.

Bekijk hier de foto’s:

DSCN2556 DSCN2598 DSCN2613 DSCN2610 DSCN2577 DSCN2565 DSCN2612 DSCN2606DSCN2617