Kom naar het windcafé in Stramproy op 16 juni

Windcafé op 16 juni

De energiecoöperaties Weert Energie en Zuidenwind nodigen de inwoners van Weert uit om op dinsdagavond 16 juni naar het windcafé in Stramproy te komen. Deze avond begint om 19:30 uur en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie voor en door burgers. Een avond over eigen stroom opwekken en afnemen en daar de vruchten van plukken!

Doe mee met Limburgse windenergie!

Lokale energiecoöperaties maken een opmars en hebben steeds meer te bieden aan inwoners: iedereen kan lid worden en vervolgens profiteren van inkoopacties voor zonnepanelen, stroom afnemen en mee-investeren in windmolens. De eerste burgerwindmolen van Limburg is in september van dit jaar een feit: de windmolen van coöperatie Zuidenwind in het windpark Neer zal dan beginnen met het produceren van stroom. Door een stukje van uw spaargeld in windenergie te steken ontvangt u een prima rendement. Maar veel belangrijker: u draagt zelf bij aan meer duurzame energieproductie voor en door burgers in Limburg waarbij de opbrengsten in Limburg blijven.

Een burgerwindmolen voor Weert?

Ook in Weert is het mogelijk om windmolens voor en door burgers te bouwen, volgens windmolen-expert Albert Jansen. “Een windmolen bouw je niet zomaar, maar het is niet onmogelijk want vele burgers zijn u al voorgegaan.“ Energiecoöperatie Zuidenwind, die momenteel een windmolen in Neer bouwt, zal op deze avond kennis delen en alle vragen over windenergie beantwoorden.

Aantrekkelijke kortingsactie door samenwerking energiecoöperaties

Tot het einde van dit jaar krijgt u bij het lidmaatschap van Zuidenwind ook een jaar gratis lidmaatschap van Weert Energie. Speciaal voor deze avond kunnen ook alle leden van Weert Energie tot 1-7-2015 voor €30 lid worden van Zuidenwind en daardoor investeren in de windturbine (normaal €50).

Poster Windcafe Weert 16 juni