Excursie ‘De wieken de lucht in’ op 17 juli

Op vrijdag 17 juli organiseert Zuidenwind een excursie naar de bouwplaats van de burgerwindmolen in Neer. Op deze dag zullen de enorme wieken op de mast gehesen en gemonteerd worden, als de weersomstandigheden het toelaten. Het is in ieder geval al een spectaculair gezicht om de kale mast van bijna 100 meter te zien staan en de wieken van 50 meter op de grond te zien liggen. Ook is er een korte presentatie van het bouwteam en deskundige begeleiding door veiligheidsmedewerkers van Enercon.

Deze excursie is bedoeld voor onze eigen leden, ambtenaren, raadsleden en Statenleden uit Limburg, de pers en voor iedereen die wel eens een windmolen gebouwd wil zien worden.

Programma leden

13:00                                  Ontvangst met broodjes, koffie en fris

13:30 – 14:15                   Rondleiding groep 1/ presentaties voor groep 2

14:15 – 15:00                   Rondleiding groep 2/ presentaties voor groep 1

 

Programma beleidsmakers, politici en pers

15:00 – 15:45                   Rondleiding groep 3/ presentaties voor groep 4

15:45 – 16:30                   Rondleiding groep 4/ presentaties voor groep 3

16:30 – 17:00                   Borrel en afsluiting

 

Aanmelden

Aanmelden voor de excursie kan tot 10 juli via info[at]zuidenwind.org. Geef daarbij een of u met eigen vervoer komt, of met de bus vanaf Utrecht CS meewilt. Vermeld ook bij uw aanmelding of u lid bent van Zuidenwind, Meerwind, of de Windvogel, of ambtenaar, raadslid of statenlid, of van de pers bent. De excursie start op Boerderijweg 6, Neer.