RoerOm Energie opgericht: op naar groene stroom voor Roermond

Op het Munsterplein in Roermond, in de door architect Pierre Cuypers gebouwde kiosk, vond vrijdag 12 juni de oprichting van RoerOm Energie plaats. RoerOmEnergie was al enige tijd actief in Roermond op het gebied van energiebesparing en duurzame energie opwekking. Ook wil RoerOmEnergie groene stroom gaan leveren aan Roermondenaren, die lokaal is opgewekt.

Samenwerking Zuidenwind
Het bestuur van RoerOmEnergie zal komende week voor het eerst formeel bijeenkomen om de vervolgplannen concreet te maken. Verdere samenwerking met en lidmaatschap van Zuidenwind staan op de agenda: wanneer RoerOmEnergie daadwerkelijk stroom gaat leveren zou het mooi zijn als een deel daarvan van de vijfde windmolen in Neer afkomstig zou zijn.

RoerOm in de regio
Daarnaast gaat het bestuur de contacten met de partners en stakeholders in de regio verder aanhalen de komende weken. Ondertussen lopen de huidige energiebesparingsprojecten in het partnerschap met Roermond Bespaart Energie (www.roermondbespaartenergie.nl), Buurkracht (www.buurkracht.nl), de gemeente Roermond en de provincie Limburg natuurlijk gewoon door.

Roerom opgericht juni 20152 Roerom opgericht juni 2015
Foto links: Het bestuur heft na de oprichting het glas. V.l.n.r.: Govert Gribling, Hero Bos, Peter Loomans, Bernard Nusselder en Hans Dings (notaris). Wegens omstandigheden verhinderd waren mede-oprichters Harrie Smits en Johan Feddema.
Foto rechts: Voorzitter Peter Loomans tekent als eerste de akte.