Een burgerwindmolen voor Roermond; hoe werkt dat?

Windcafé op 10 juni

De energiecoöperaties RoerOmEnergie en Zuidenwind nodigen de inwoners van Roermond uit om op woensdagavond 10 juni naar het windcafé in het Groenhuis te komen. Deze avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie voor en door burgers. Een avond over eigen stroom opwekken en afnemen en daar de vruchten van plukken!

Een burgerwindmolen voor Roermond

Ook in Roermond is het mogelijk om windmolens voor en door burgers te bouwen, volgens windmolen-expert Frits Ogg. “Een windmolen bouw je niet zomaar maar het is niet onmogelijk want vele burgers zijn u al voorgegaan. Ook een kleine windmolen behoort tot de mogelijkheden, maar de moderne grote machines van tegenwoordig zijn veel rendabeler.“ Energiecoöperatie Zuidenwind, die momenteel een windmolen in Neer bouwt, zal op deze avond kennis delen en alle vragen over windenergie beantwoorden.

Doe mee met Limburgse windenergie!

Lokale energiecoöperaties maken een opmars en hebben steeds meer te bieden aan inwoners: iedereen kan lid worden en vervolgens profiteren van inkoopacties voor zonnepanelen, stroom afnemen en mee-investeren in windmolens. De eerste burgerwindmolen van Limburg is in september van dit jaar een feit: de windmolen van coöperatie Zuidenwind in het windpark Neer zal dan beginnen met het produceren van stroom. Door een stukje van uw spaargeld in windenergie te steken ontvangt u een prima rendement. Maar veel belangrijker: u draagt zelf bij aan meer duurzame energieproductie voor en door burgers in Limburg waarbij de opbrengsten in Limburg blijven.

Aantrekkelijke actie door samenwerking energie coöperaties

Tot het einde van dit jaar krijgt u bij het lidmaatschap van Zuidenwind ook een jaar gratis lidmaatschap van RoerOmEnergie. Als lid van een energiecoöperatie bepaalt u mede wat er met de opbrengsten gebeurt. Dit doen wij altijd in overleg met de omwonenden en het geld moet duurzaam besteedt worden.

Programma 10 juni

19:30     Ontvangst

19:45     Opening (door RoerOmEnergie)

20:00     Hoe werkt windenergie? Van klein tot groot (Frits Ogg)

20:45     Koffie/thee/interactie

21.00     Wat kunnen Zuidenwind en ik voor elkaar betekenen? (Joost van der Stappen)

21:30     Afsluiting (door RoerOmEnergie)

21.45     Einde

 

Poster Windcafe Roermond 10 juni3

 

Locatie: Groenhuis, Godsweerderstraat 2, Roermond

Wanneer: Woensdag 10 juni, 19:30 uur / Aanmelden is niet nodig