De ‘Vijfde molen’ kan deze zomer al draaien

De planning van de ‘vijfde windmolen’ in het windpark Neer is in grove lijnen bekend. Het bouwteam van Zuidenwind is al druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw. Als het project volgens planning verloopt, kunnen de wieken deze zomer al draaien.

Voorbereiding
Alle ruimtelijke procedures zijn afgerond en de bouwvergunning is op 9 juli 2014 afgegeven door de Gemeente Leudal. Er zijn met de netbeheerder Enexis afspraken gemaakt over de aansluiting op het elektriciteitsnet. De stroom wordt geleverd aan het net tegen het normale tarief. De leden van Zuidenwind zijn nog aan het uitzoeken met welk energiebedrijf ze in zee willen gaan voor de levering van de stroom. Ook is er SDE+-subsidie aangevraagd en verkregen (SDE+ is de landelijke subsidieregeling voor duurzame energie).

Grove planning

  • maart/ april: fundering
  • mei/ juni: bouw mast en wieken
  • juli/ aug: in werking stelling van de windturbine

 

Gerard Jansen in Neer
Penningmeester Gerard Jansen laat zien waar straks de onderdelen van de nieuwe windturbine vervoerd worden. Aan het einde van deze weg verrijst straks onze nieuwe windmolen.