Burgerwindmolen in Neer dingt mee in P-NUTS awards

P-NUTS Awards is dé voorlopers- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven. Wil je ook dat ons windmolenproject in Limburg wint? Stem dan op ons project!

Drie redenen waarom de Burgerwindturbine in Neer zou moeten winnen:

Snel project
De burgerwindmolen in het Limburgse Neer is unieke samenwerking tussen drie burgercoöperaties waardoor binnen zeer korte tijd (zes maanden) een nieuwe burgerwindturbine wordt gerealiseerd. De definitieve beslissing werd genomen op Algemene Ledenvergaderingen van De Windvogel, Zuidenwind en Meerwind. In februari en de wieken zullen al deze zomer gaan draaien!

Kennis delen
De kennis, ervaring en financiële middelen van de coöperaties de Windvogel en Meerwind wordt ingezet om de burgerwindturbine van Zuidenwind te realiseren. Het netwerk REScoopNL brengt alle coöperaties bij elkaar en zorgt voor samenwerking en kennisdeling.

Glasvezel internet
Omdat de winst van de burgerwindmolen in het gebied en bij de investerende burgers blijft, is het mogelijk dat omwonenden met elkaar om tafel gaan om lokaal duurzame projecten op te zetten. De omwonenden kwamen zo op het idee om glasvezelinternet aan te laten leggen, zodat ook zij goed verbonden zijn met het internet. Zuidenwind ziet dit als een duurzame investering in het gebied.

Hier kun je op ons project stemmen.